"Midnighthinking"




jag får dig att le, och kanske räcker det.







"it's something special 'bout you baby boo, I need to know right here right now what you really wanna do"

Idag var tanja,louie och patte här och åt chokladkaka ;) men sen var de tvungna att gå, så då var jag ensam igen, och började kolla på youtube, både jag och tanja blev helt kära i en man vid namn David Sides som spelar piano, look him up! Sen fortsatte jag att lyssna på otroliga dikter av Saul Williams, jag är totalt kär i honom, han är otrolig. Återupptäckte också en gammal kärlek, Kele Oreke, Bloc party, hade inte lyssnat på deras låtar på ett tag, men måste säga att dom är grymma! för att inte tala om att sångaren är snygg !
Men sedan kom jag att spåra in på r&B, och ägnade resten av kvällen lyssnandes till ett utav de bästa albumen någonsin inom den genren, den bästa gruppen; Lucy Pearl. 
Raphael Saadiq har en ovanlig och väldigt skön röst som låter så otroligt bra med dawn, nej tillsammans med Ali shaheed muhammed, var de den bästa gruppen ever. Endast ett album gjordes, men låtarna där hör till de bästa! Klockrena, och när jag lyssnar blir jag riktigt nostalgisk.  "Dance tonight" är så härlig!  förutom den är nog "Don't mess with my man" den kändaste, men även de som inte är lika kända är otroliga, eller vad sägs som denna, lite mer lugna låt?


Good love will make you cry
Good love will last until you die

When I woke up this morning
Autumn leaves just pass me by
Saw this couple just crying
And in my mind I wonder why
I could tell it was special
cause something felt so true yeah
Thats the thing about true love
That is the way I wanna be happy with you

Good love will make you cry
Good love will last until you die

Now Im speaking as a woman
Raised with a mothers love
She said you better recognize
The truth from lies
Its in the eyes
Gotta look beyond what you see
Its so much deeper that visually
Lets come together just you and me
Look and see through the trees
The journey of

Good love will make you cry
Good love will last until you die

Love can make you warm
Or it can make you very cold
If you listen to your heart
The truth will unfold
When you find that honey, honey
That touches you on sight
You should never fight that feeling
cause good loves so right

Good love will make you cry
Good love will last until you die

Spontan reaktion

gahh! hade tvn på samtdigt som jag satt vid datorn, och den var på tv4+, Dr Phil. Där står en tant, eller ja...hon är gravid, 35+ kanske, eller asså det är väldigt svårt att se för att hon ser så stereotypt "jag är den amerikanska för sminkade perfekta plastiga kvinnliga kvinnan". MEN vet ni vad som gör mig förbannad! de står och diskuerar mode, De har tagit 4 kvinnor ur publiken som hon tycker klär sig för sexiga, att de avslöjar för mycket. Så kommer hennes argument till varför kvinnor inte borde klä sig så; jo att män tänker på sex var 52e sekund, medan kvinnor bara tänker på sex några gånger om dagen. Alltså anser hon att de här flickorna inte förstår vad deras klädsel gör med män och hur männen tror att de uppmuntrar dem. Så pratar hon om renhet och hur kvinnor måste rädda män från demsjälva. Är jag den enda som blir bestört över att ingen typ raserar hennes argument totalt eller reser sig upp i protest eller går och slappar hennes barbieansikte?


"Love isn't a maybething, you know when you love someone..."



det där halsonda har inte gått bort, tvärtom: är rejält sjuk. Varit hemma från skolan två dagar nu och kommer nog vara det imorgon också. orkar inte tänka på allt jag missar! I tisdags så var jag inte med i skol dm heller, fastän jag hade packat med mig grejjer o allt. Insåg att jag nog hade en förkylning påväg, men inte att jag skulle vara såhär sjuk. men det blirbättre med tiden, igår orkade jag inte hålla ögonen öppna ibland och idag är jag piggare =)
I helgen är det distrikårskongress, det måste jag gå på! hoppas jag blir så pass frisk som möjligt tills dess, för jag tänker inte gå upp i talarstolen i mitt nuvarande tillstånd haha, vägrar svara i telefon för jag låter så hemsk. eller som min kompis sa när jag sa att jag lät som "nanny" ( you know, nanny fine, mrrrr sheeffieeld!!), hans svar: "nej, du är värre!".

ovanstående citat som jag har som titel hörde jag idag, och jag tyckte om det, känns som en sanning mitt bland allt annat.

I got dreams to remember

Jag sitter och dricker kamomillte med honung i min favoritkopp. Har ont i halsen. och i magen, och i morgon är det skol dm, omgång nummer 2. Känner mig inte på topp, men kommer nog bli jävligt kul ändå :)
Idag har varit en trött dag. och inte är jag klar med sötvattenprojektsanalysen...Är det inte den här veckan artikeln om bistånd ska in också?
lyssnar på otis redding, vet inte om det är min deppmusik eller min livsmusik, både och antar jag. han är otrolig i vilket fall som helst.

Tänk

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=749920

Intressant ledare skriven av Jersild. Pekar på hur moderaterna inte alls tar hänsyn till klassaspekten i deras förslag om vårdval sthlm. Det finns en skillnad mellan behov och efterfrågan.

Till detta kan man också lägga till att vårdcentralerna skulle få sin mängd bidrag bestämt beroende på patientantal, utan en tanke på hur olika behov patienter har beroende av sin socioekonomiska situation.

Det är en utav de största förändringarna som genomförs, jag vill se mer protester!

I read the newspaper this morning, and I began to think.



Tortyr är aldrig en ok metod för att få fram information, det går aldrig att legitimisera. När vi börjar rättfärdiga sådana handlingar är vi ute på hal is... Men Bush är av en annan åsikt. Läs:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=749981

En intressant företeelse är också hur tortyr allt mer blivit skildrat i tv sedan terrorattackerna 11 september. Tortyrmetoder visas allt mer i tv-serier. T.ex. tv-serien 24, en läskig aspekt här är att det är "de goda" som utför tortyren. Vi har delat upp världen i onda terrorister och goda agenter som försöker förhindra attacker. Men när deras förhörsmetoder strider emot de värderingar vi sägs kämpa för, varför anser vi de fortfarande vara "the good guys" ?

Världen är mer komplicerad än så och det finns ingen absolut sanning. Framför tvn ter sig allt så enkelt och utan att inse det så har våra värderingar förändrats...Sakta men säkert så börjar vi tänja på vad vi tycker är ok. Och snart har vi hittat massor av undantag från en regel som borde vara undantagslös.

sommar <3 ,come and sweep me off my feet

image28

Hörde att idag var första dagen det var ljust redan klockan 6 på morgonen. "vi går mot ljusare tider"...
Jag vill ha sommar, jag vill ha festival, skåne, stränder, hav, solsken, glass och allt som hör sommren till. Jag längtar efter att känna gräset kittla under fötterna. Jag längtar efter svala sommarnätter. men jag vet att det aldrig blir som förut, den tiden är förbi och jag sörjer att den försvann utan att jag ens märkte något.