I read the newspaper this morning, and I began to think.



Tortyr är aldrig en ok metod för att få fram information, det går aldrig att legitimisera. När vi börjar rättfärdiga sådana handlingar är vi ute på hal is... Men Bush är av en annan åsikt. Läs:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=749981

En intressant företeelse är också hur tortyr allt mer blivit skildrat i tv sedan terrorattackerna 11 september. Tortyrmetoder visas allt mer i tv-serier. T.ex. tv-serien 24, en läskig aspekt här är att det är "de goda" som utför tortyren. Vi har delat upp världen i onda terrorister och goda agenter som försöker förhindra attacker. Men när deras förhörsmetoder strider emot de värderingar vi sägs kämpa för, varför anser vi de fortfarande vara "the good guys" ?

Världen är mer komplicerad än så och det finns ingen absolut sanning. Framför tvn ter sig allt så enkelt och utan att inse det så har våra värderingar förändrats...Sakta men säkert så börjar vi tänja på vad vi tycker är ok. Och snart har vi hittat massor av undantag från en regel som borde vara undantagslös.

Kommentarer
Postat av: Louie

skit skrivet anna.. det där är så upprörande.. kommer ihåg när ja läste den hemma hos andreas men hans svar var "ja men om man måste använda tortyr för att få ut vissa saker" men grejen är ju att man kan få ut precis vad man vill oavsett vad som faktiskt är sanning...
jag sa iofs inte det till han för ja e sämst på att disskutera saker men nu jävlar ska jag ta upp det ämnet igen!

2008-03-09 @ 19:14:07
Postat av: Anna

skit skrivet? av att döma på resten av texten så håller du med mig :)

2008-03-09 @ 19:33:40
Postat av: Louie

hahahaha :) måste råkat sudda ut "bra"
hihi

2008-03-10 @ 19:16:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback